Tillbaka

Sand-/saltspridare

Denna modell av spridare är utrustad med en hydrauliskt manövrerad pendel platta som rör sig horisontellt och sprider materialet. Spridningsplattans höjd kan justeras efter materialtypen, vilket möjliggör spridning av grus samt finare sand och salt. En blockeringssats, som finns som tillval, är nödvändig när man sprider salt och fin sand (förhindrar att materialet faller ut av sig självt).

Enheten sprider ca 200-300 mm bredare än spridarens egen bredd, och tack vare en smidig förflyttning av spridningsplattan finns det ingen risk för att orsaka skador på föremål i närheten (parkerade bilar, byggnader etc.). Spridningshastigheten justeras steglöst med en flödesventil.

Spridaren är frontmonterad som standard och kan tiltas ner så att den kan lastas som en normal skopa. Bakre montering är möjlig på AVANT 700-serien, via den självlastande hydrauliska baklyften A427547. I detta fall måste lastaren utrustas med det extra bakre hydraulikuttag en styrning av bakgavellyften. Bakljus finns också som tillval.

  • Sprider 200-300 mm bredare än spridarens egen bredd
  • Två modeller, 900 och 1200 mm
  • Justerbar spridningsmängd och hastighet
  • Sprider grus, sand och salt
  • Bakre montering möjlig på AVANT 700-serien, med den hydrauliska baklyften A427547

Viktigt: Vid användning av Avant i 200-serien och sandspridare blir vinkeln inte tillräcklig så att skopan kan anläggas jämnt emot marken för effektiv lastning- det behövs därför A37315 vinkeladapter för att öka vinkeln med 30 grader.

Offertförfrågan